Csaknem 300 játék 4, 5, 6 éves gyerekeknek

Csaknem 300 játék 4, 5, 6 éves gyerekeknek

Semmit sem szabad erőltetni a fejlődésben, ám a koruknak megfelelő játékokkal nemcsak önfeledt pillanatokat szerzünk a lurkóknak, hanem segítünk nekik megfogalmazni a gondolataikat, fokozatosan felkészítjük őket az iskola kihívásaira. Nálunk csaknem 300 játék közül válogathat 4, 5 és 6 éves gyereknek.

Gyerekjáték 5 éveseknek

Mire a gyermek 5 éves lesz, már kialakult a kézügyessége, egészen jó a szem-kéz koordinációja, és olykor meglepően (no meg örömtelien) sokáig tud koncentrálni, például hosszú ideig elfoglalja magát egy-egy kirakóssal. 

Ilyenkor már eljutott arra a szintre, hogy egy picit az iskolát előkészítendő játékosan megismerkedjen a betűkkel. Az ABC betűi és az első szavaim 5 éves kortól ajánlott gyerekjátékban táblára írva tanulhatják meg a betűket. Némelyik gyakorlótáblán ott vannak a betűk, így könnyebb követniük, hogy milyen irányból és hogyan kell írni őket. 

Ezeknek a próbálkozásoknak köszönhetően még inkább fejlődik a szem-kéz koordináció – hiszen azért egészen más például egy poharat a szájhoz emelni, vagy a sorhatárokat betartva kedves ákombákomokból betűket formálni. Egyáltalán nem baj, ha nem tanulja meg az összes betűt, hiszen azokat az iskolában kell elsajátítani, ám felkészültebb lesz.

Nyelvtanulás már 6 évesen? Igen!

Úgy tartják, hogy sosem lehet elég korán elkezdeni az idegennyelv-tanulást. Gondoljunk bele, ahol például különböző nyelvűek a szülők, a gyerkőcök pusztán a hozzájuk intézett szavakkal hamar kétnyelvűek lesznek. A kicsik roppant fogékonyak, szivacsként szívják magukba az új ismereteket, így akár egy másik nyelv szókincsét is.

Az angol szavakat, mondókákat, már akár 3-4 éves korban el lehet kezdeni megtanítani, öröm figyelni, ahogyan a cseppnyi szájukkal formálják az idegen szavakat. Miután a 6-7 éves gyerkőcök megismerkedtek a betűkkel, az írással, angolul is elkezdhetnek szavakat vésni a táblára vagy a füzetbe. Az ABC betűihez hasonlóan az Angolul tanulok munkafüzet akár már 5 éves gyereknek is jó játék lehet.

Gyerekjáték webáruházunkban számos 4-6 éves korú gyermeknek ajánlott játék közül válogathat

Szabadon játszani

Persze ne úgy tekintsünk a kicsikre, mint a mini felnőttekre, a játékokkal kapcsolatban ne fogalmazzunk meg elvárásokat, végtére is a legfontosabb, hogy önfeledten játszanak, és rengeteg pozitív élményt szerezzenek, amely kiegyensúlyozott és boldog gyermekkort ad nekik. Például egy 3 éves gyermek játéka lehet kirakós vagy valamilyen leülős elfoglaltság, ám azért a cserfes mászás, a rohangálás a legtermészetesebb elfoglaltság. 

Vegyük például a triciklit: egyrészt a szülő nyugodt lehet, hiszen ezzel nehezebb elesni, a csemete nem töri össze magát, másrészt viszont a gyerek imádni fogja, mert a maga szintjén már száguldásnak számít a mozgás. Ráadásul a triciklizés közben nemcsak szórakoztató élmények, hanem fontos mozgáskoordinációs tapasztalatok érik, hiszen fel kell mérnie, milyen sebességgel haladhat, hol és hogyan kanyarodhat, tudnia kell dönteni, mi milyen távolságban van. A triciklik, kismotorok éppen ideális játékok egy 4 éves korú gyereknek.

Már kicsiként nagyok

Miközben a szülők nem kezelhetik a gyereket mini felnőttként, a kicsik gyerekkorban olyanok akarnak lenni, mint a nagyok (aztán persze majd rájönnek, egyszerűbb volt gyerekként…), így menőnek érzik, ha apát vagy anyát utánozhatják. 

Egy vagány, színes fűnyíróval a felnőttek nyomába szegődnek, és játszva tanulják meg, milyen a kertet gondozni. Pláne, ha beszerzünk nekik egy kerti szettet, akkor egy-egy virágot is megöntözhetnek. Szóval már egy-egy ilyen játékkal is rengeteget tanulhatnak a felnőttek világáról.

Megosztás


Hozzászólások

Lebudo Játék
2021/04/22

Címkék: 4 éves gyerek játékok, 5 éves gyerek játékok, 6 éves gyerek játékok,

Hozzászólás írása