Szuper ajándékötletek gyerekeknek

Szuper ajándékötletek gyerekeknek

Karácsony, mikulás, húsvét, születésnap, névnap, ovis ballagás vagy csak a szeretet hirtelen jött hullámának engedve spontán felindulás – könnyen találhatunk okot vagy éppen alkalmat arra, hogy örömet szerezzünk a gyerekeknek. Szóval, bármikor, bármiért lehet ajándékot adni – de bármit? Most körbejárjuk az ajándékozás témáját, és persze mutatunk néhány remek ajándékötletet is ahhoz, hogy a gyerkőc is biztosan örüljön, és a felnőtteknek se kelljen túl sokat gondolkodniuk. 

Egyáltalán: miért fontos, hogy játsszon a gyermek?

Egészen egyszerűen nem lehet eléggé hangsúlyozni a gyermekkori játék fontosságát. Akár egyedül játszik a kicsi, akár a szüleivel, rengeteg képességet fejleszt vele, hiszen a tapintással, például már azzal, hogy megpróbálja megharapni a játékot, hihetetlenül sokat tanul a világról. A játék közben kisebb-nagyobb kihívásokkal találkozik, legyen szó arról, hogy hogyan öltöztet fel egy babát, vagy miként építi fel kockákból a várat. A problémákat meg kell oldani, és ha ez sikerül – miért is ne sikerülne? –, akkor egyrészt fejlődik a képzelőerő, másrészt a pozitív élmények magabiztosságot adnak.

A legjobb ajándék a gyerekeknek – szeretettel

Sok szülő érez lelkiismeret-furdalást amiatt, hogy nem tölt elég időt a gyerkőccel. Mielőtt kardjukba dőlnének, jelezzük, ugyan persze jó, ha minél többet vannak együtt, ám az is tanítja és fejleszti a kicsit, ha egyedül játszik. 

Különben is, egy-egy klasszul megválasztott mikulás, húsvéti, szüli- vagy névnapi ajándékkal a szülő nagyszerűen kifejezheti a szeretetét. Az odaadást persze egyszerűbb eszközökkel, egy-egy öleléssel, puszival vagy simogatással is lehet érzékeltetni, ám a különböző alkalmakra adott ajándékokkal tulajdonképpen a gyerkőc életének színesebbé tételét és magát a fejlődést segítjük elő. 

Nincs más hátra, jöjjenek az ajándékötletek gyerekeknek!

Legjobb ajándék gyerekeknek – az építőjátékok

A különböző építőjátékok amolyan win-win típusú meglepetések a gyerekeknek. Láttunk már olyan kicsit, akit el lehet parancsolni az építőkockák mellől? Ugye. Az persze előfordulhat, hogy anyuka vagy apuka olykor összehúzza a szemöldökét, amikor a szobában szanaszét hevernek az elemek, de összességében például születésnapi ajándékként gyerekeknek telitalálat az építőjáték, ráadásul, ha összepakol maga után, már tanult valamit.

Játszva tanulni

A gyerek tutira boldog lesz, és le sem tudja majd tenni a toronyépítőt, miközben a szülők gyönyörködhetnek abban, hogy a hosszú órákig önfeledten játszó csemetéik szó szerint játszva tanulnak. El sem tudjuk képzelni, hogy egy-egy építőjáték mennyire hatékonyan fejleszti a szem-kéz koordinációt. Gyakorlatilag korosztálytól függetlenül jól jön ez, hiszen kezdetben például arra tanít, hogy idővel helyesen fogja az evőeszközt, míg később egy Abc építőjátékkal már az iskolára lehet felkészíteni.

Persze lássuk be, a gyerekeknek a rombolás legalább annyira jó móka, mint az építés, ezért nem árt, ha a kiválasztott ajándék masszív, jó minőségű és strapabíró. Gyerekjáték webáruházunkban pontosan ilyeneket kapni, ráadásul a 100 százalékos garancia sem üres szólam, hiszen ha meg véletlenül mégis gond történne, a játékgyár hivatalos képviselőjeként mindig rendelkezésre állnak az alkatrészek.

Így kössük le az izgő-mozgó gyerekeket

Szuper egy-egy építőjáték, ám pontosan tudjuk, ha gyerek, akkor mozgás – és ez így van jól, a fejlődés szempontjából kiemelten fontos, hogy a csemete rengeteg időt töltsön a levegőn, fusson, másszon, és bizony, akár koszolja csak össze magát. A sok izgalmas élmény öntudatlanul is beépül a személyiségükbe, és később, az iskolai padban ülve már úgysem szaladgálhatnak annyit. 

„Száguldás” két vagy több keréken 

Például húsvétra remek ajándék lehet a gyerekeknek a műanyag motor. A szülőknek nem kell a szívükhöz kapniuk, hiszen ezekkel a triciklikkel nem motoroznak ki a világból, és össze sem törik magukat.

Viszont szabadságérzetet kapnak, megtanulják irányítani a járgányt, amellyel megint csak a mozgáskoordináció fejlődik, no meg az észlelés, mert a „vezetéshez” sok elemet, környezeti részletet kell figyelembe venni. A választáskor viszont ne felejtsük el, hogy a 3 vagy a 6 éves gyerkőcnek nem ugyanolyan méretű motor kell, szóval a kornak megfelelőt szerezzünk be.

A megunhatatlan homokbirodalom

Különösebb ünnep sem kell ahhoz, hogy a legjobb ajándékot adjuk a gyerekeknek: a homokozószettet. Már egy kisebb udvarban vagy kertben igazi homokbirodalmat varázsolhatunk egy méretes kagyló homokozóval. Egyrészt ennek köszönhetően a szülőknek sem kell állandóan homokot takarítaniuk, másrészt a kicsit kedvükre alkothatnak. Vödrök, kislapátok, komplett szitaszettek, különböző formák segítenek abban, hogy kiteljesedjen a fantáziájuk.

Ha nagyobb homokozót szereztünk be, akkor ahhoz már egy stabil, el nem boruló csúszda is illik. Igaz, persze homokozó nélkül is valódi lehet a móka, hiszen egy univerzális csúszda bent, akár egy szőnyegen is jól használható.

Ha láttunk már gyereket az arcán önfeledt örömmel csúszdázni, akkor tudjuk, a csúszda talán a legjobb ajándék gyermekeknek, amelyet valaha megalkottak, szóval telitalálat szülinapra, névnapra, húsvétra, egy nagyobb darab járhat még egy kisiskolásnak is a jól sikerült bizonyítványért egy iskolai évzáróra. 

Ráadásul a csúszdázás kezdetben a szülővel vagy a nagyobb tesóval közös kikapcsolódásnak is vehetjük, hiszen amíg kisebb a gyerkőc, addig érdemes rá figyelnie valakinek. Márpedig minden közösen töltött pillanat mélyebb, szeretetteljesebb szülői-gyermek kapcsolatot teremt.

Ezekkel dobhatjuk fel a vizes pancsolást

Ha a homok nyerő terep, akkor ugyanez elmondható a vizes közegre is. Névnapi ajándék lehet a gyerekeknek néhány apróság, például egy nagyobb hajó izgalmassá teszi még az esti tisztálkodást is. Persze az igazi vizes pancsolást érdemes a kertben, egy kisebb vagy nagyobb medencében tartani. A kagyló homokozó amolyan kettő az egyben, mivel medenceként is megállja a helyét, vagy ha van egy nagyobb pancsoló, komplett kis medencés bulit is lehet tartani. 

Ha vannak tesók, őket akár órákra leköthetjük egy feltöltős vízipuskával, ráadásul a szülők is nyugodtan figyelhetik a gyerkőcöket, hiszen ezekkel az ártatlan fegyverekkel nem okoznak kárt egymásban. Egy kisebb vagy nagyobb locsolókannával pedig finoman a kerti munkát is megismertethetjük velük, például segíthetnek megöntözni a virágokat.

Ajándékba egy saját világ – játékház

Eddig többnyire olyan ötleteket vetettünk fel, amelyben nagy szerepe van a közösségi élménynek vagy annak, hogy a gyerekek szülőkkel játszanak. A játékház egy kicsit kilóg a sorból, ám egyáltalán nem érdemtelenül dobjuk be mégis: pompás ajándék lehet a gyereknek, hiszen a játékházakkal kvázi egy saját kis külön világ megteremtésének a lehetőségét adjuk neki.

Miért fontos ez? Akár a házon kívül, akár a lakáson belül helyezzük el, a kicsi elvonulhat benne. A saját ízlése szerint alakíthatja és rendezheti be, megvalósíthatja a kreatív gondolatait, miközben az egész mégiscsak nagyon védett és biztonságos, hiszen ott vannak a közelben a szülők. A biztonsághoz persze az is kell, hogy masszív legyen, egy-egy erősebb mozdulat miatt ne omoljon a gyerek fejére. 

Hol találjuk a legjobb játékokat?

Most már tudjuk, mivel szeretnénk meglepni a gyermeket, ám honnan szerezzük be? Jó megoldás lehet az alábbi termékkereső, amivel szinte megszámlálhatatlan mennyiségben találunk minden korosztálynak gyerekjátékokat, amelyek segítenek a kicsik személyiségfejlődésében.

TERMÉKKERESŐ
Kor
Nem
Kategória

Ár
Ft - Ft

Megosztás


Lebudo Játék
2021/02/19

Címkék: építőjáték, műanyag motor, homokozó játék, gyerek csúszda, játékház, vizes játékok,