Szuper ajándékötletek gyerekeknek

Szuper ajándékötletek gyerekeknek

Karácsony, mikulás, húsvét, születésnap, névnap, ovis ballagás vagy csak a szeretet hirtelen jött hullámának engedve spontán felindulás – könnyen találhatunk okot vagy éppen alkalmat arra, hogy örömet szerezzünk a gyerekeknek. Szóval, bármikor, bármiért lehet ajándékot adni – de bármit? Most körbejárjuk az ajándékozás témáját, és persze mutatunk néhány remek ajándékötletet is ahhoz, hogy a gyerkőc is biztosan örüljön, és a felnőtteknek se kelljen túl sokat gondolkodniuk. 

Egyáltalán: miért fontos, hogy játsszon a gyermek?

Egészen egyszerűen nem lehet eléggé hangsúlyozni a gyermekkori játék fontosságát. Akár egyedül játszik a kicsi, akár a szüleivel, rengeteg képességet fejleszt vele, hiszen a tapintással, például már azzal, hogy megpróbálja megharapni a játékot, hihetetlenül sokat tanul a világról. A játék közben kisebb-nagyobb kihívásokkal találkozik, legyen szó arról, hogy hogyan öltöztet fel egy babát, vagy miként építi fel kockákból a várat. A problémákat meg kell oldani, és ha ez sikerül – miért is ne sikerülne? –, akkor egyrészt fejlődik a képzelőerő, másrészt a pozitív élmények magabiztosságot adnak.

A legjobb ajándék a gyerekeknek – szeretettel

Sok szülő érez lelkiismeret-furdalást amiatt, hogy nem tölt elég időt a gyerkőccel. Mielőtt kardjukba dőlnének, jelezzük, ugyan persze jó, ha minél többet vannak együtt, ám az is tanítja és fejleszti a kicsit, ha egyedül játszik. 

Különben is, egy-egy klasszul megválasztott mikulás, húsvéti, szüli- vagy névnapi ajándékkal a szülő nagyszerűen kifejezheti a szeretetét. Az odaadást persze egyszerűbb eszközökkel, egy-egy öleléssel, puszival vagy simogatással is lehet érzékeltetni, ám a különböző alkalmakra adott ajándékokkal tulajdonképpen a gyerkőc életének színesebbé tételét és magát a fejlődést segítjük elő. 

Nincs más hátra, jöjjenek az ajándékötletek gyerekeknek!

Legjobb ajándék gyerekeknek – az építőjátékok

A különböző építőjátékok amolyan win-win típusú meglepetések a gyerekeknek. Láttunk már olyan kicsit, akit el lehet parancsolni az építőkockák mellől? Ugye. Az persze előfordulhat, hogy anyuka vagy apuka olykor összehúzza a szemöldökét, amikor a szobában szanaszét hevernek az elemek, de összességében például születésnapi ajándékként gyerekeknek telitalálat az építőjáték, ráadásul, ha összepakol maga után, már tanult valamit.

Így kössük le az izgő-mozgó gyerekeket

Szuper egy-egy építőjáték, ám pontosan tudjuk, ha gyerek, akkor mozgás – és ez így van jól, a fejlődés szempontjából kiemelten fontos, hogy a csemete rengeteg időt töltsön a levegőn, fusson, másszon, és bizony, akár koszolja csak össze magát. A sok izgalmas élmény öntudatlanul is beépül a személyiségükbe, és később, az iskolai padban ülve már úgysem szaladgálhatnak annyit. 

„Száguldás” két vagy több keréken 

Például húsvétra remek ajándék lehet a gyerekeknek a műanyag motor. A szülőknek nem kell a szívükhöz kapniuk, hiszen ezekkel a triciklikkel nem motoroznak ki a világból, és össze sem törik magukat.

A megunhatatlan homokbirodalom

Különösebb ünnep sem kell ahhoz, hogy a legjobb ajándékot adjuk a gyerekeknek: a homokozószettet. Már egy kisebb udvarban vagy kertben igazi homokbirodalmat varázsolhatunk egy méretes kagyló homokozóval. Egyrészt ennek köszönhetően a szülőknek sem kell állandóan homokot takarítaniuk, másrészt a kicsit kedvükre alkothatnak. Vödrök, kislapátok, komplett szitaszettek, különböző formák segítenek abban, hogy kiteljesedjen a fantáziájuk.

Ha nagyobb homokozót szereztünk be, akkor ahhoz már egy stabil, el nem boruló csúszda is illik. Igaz, persze homokozó nélkül is valódi lehet a móka, hiszen egy univerzális csúszda bent, akár egy szőnyegen is jól használható.

Ha láttunk már gyereket az arcán önfeledt örömmel csúszdázni, akkor tudjuk, a csúszda talán a legjobb ajándék gyermekeknek, amelyet valaha megalkottak, szóval telitalálat szülinapra, névnapra, húsvétra, egy nagyobb darab járhat még egy kisiskolásnak is a jól sikerült bizonyítványért egy iskolai évzáróra. 

Ráadásul a csúszdázás kezdetben a szülővel vagy a nagyobb tesóval közös kikapcsolódásnak is vehetjük, hiszen amíg kisebb a gyerkőc, addig érdemes rá figyelnie valakinek. Márpedig minden közösen töltött pillanat mélyebb, szeretetteljesebb szülői-gyermek kapcsolatot teremt.

Ezekkel dobhatjuk fel a vizes pancsolást

Ha a homok nyerő terep, akkor ugyanez elmondható a vizes közegre is. Névnapi ajándék lehet a gyerekeknek néhány apróság, például egy nagyobb hajó izgalmassá teszi még az esti tisztálkodást is. Persze az igazi vizes pancsolást érdemes a kertben, egy kisebb vagy nagyobb medencében tartani. A kagyló homokozó amolyan kettő az egyben, mivel medenceként is megállja a helyét, vagy ha van egy nagyobb pancsoló, komplett kis medencés bulit is lehet tartani. 

Ha vannak tesók, őket akár órákra leköthetjük egy feltöltős vízipuskával, ráadásul a szülők is nyugodtan figyelhetik a gyerkőcöket, hiszen ezekkel az ártatlan fegyverekkel nem okoznak kárt egymásban. Egy kisebb vagy nagyobb locsolókannával pedig finoman a kerti munkát is megismertethetjük velük, például segíthetnek megöntözni a virágokat.

Ajándékba egy saját világ – játékház

Eddig többnyire olyan ötleteket vetettünk fel, amelyben nagy szerepe van a közösségi élménynek vagy annak, hogy a gyerekek szülőkkel játszanak. A játékház egy kicsit kilóg a sorból, ám egyáltalán nem érdemtelenül dobjuk be mégis: pompás ajándék lehet a gyereknek, hiszen a játékházakkal kvázi egy saját kis külön világ megteremtésének a lehetőségét adjuk neki.

Hol találjuk a legjobb játékokat?

Most már tudjuk, mivel szeretnénk meglepni a gyermeket, ám honnan szerezzük be? Jó megoldás lehet az alábbi termékkereső, amivel szinte megszámlálhatatlan mennyiségben találunk minden korosztálynak gyerekjátékokat, amelyek segítenek a kicsik személyiségfejlődésében.

TERMÉKKERESŐ
Kor
Nem
Kategória

Ár
Ft - Ft

Megosztás


Hozzászólások

Lebudo Játék
2021/02/19

Címkék: építőjáték, műanyag motor, homokozó játék, gyerek csúszda, játékház, vizes játékok,

Hozzászólás írása