Kerti csúszda – készségfejlesztés felsőfokon

Kerti csúszda – készségfejlesztés felsőfokon

Annak ellenére, hogy milyen egyszerűnek tűnő játék a csúszdázás, rengeteg készségét fejleszti a kicsiknek amellett, hogy nagyon szórakoztató időtöltés is számukra. Bemutatunk néhány olyan területet, amit nagy mértékben fejleszt a kerti csúszda használata.

Térérzék

A gyermek mozgáskoordinációjának fejlődésének szempontjából kiemelkedően fontos, hogy kellő magabiztossággal érzékeljék a teret: a magasságot, a mélységet és a távolságot. Hamar meg kell tanulniuk, hogy a saját testük helyzetét jól érezzék és ne legyen bennük semmiféle bizonytalanság, hiszen az akár balesetekhez is vezethet.

Egyensúlyérzék

Felmászni a gyerek csúszda létráján, majd lecsúszni a csúszófelületen nagyon erős hatást fejt ki a kicsik egyensúlyszervére és idegrendszerére, hiszen a testhelyzetük folyamatosan változik a játék során.

Mozgáskoordináció

Felmászni, lecsúszni, földet érni mind-mind más végtagok összehangolt mozgásának az eredménye, így érdemes már a legkisebbeket is meglepni egy mini csúszda csomaggal. A szem-kéz koordináció is fontos szerepet tölt be a csúszdázás ideje alatt, aminek a fejlesztését nem lehet elég hamar elkezdeni, mivel nagyon fontos, hogy ez a készség megfelelően kialakuljon.

Izommunka

Feljutni a létrán hihetetlenül erősíti a gyerekek váll-és törzsizmait, ráadásul az ízületeket is jól bemelegíti a mászás, így kisebb eséllyel lesz sérülés a játék vége. Lecsúszás közben a kar izmai is mozgásba lendülnek, a földet érésnél pedig a combhajlító- és feszítő izmok azok, amelyek elképesztően nagy ütemben fejlődnek. 

Megosztás


Hozzászólások

Gréta
2021/04/18

Címkék: blog, műanyag játék, műanyag-játék, gyermekjáték, gyerek játék, gyerek-játék, kerti csúszda, mini csúszda, csúszdázás,

Hozzászólás írása