Kirándulás gyerekkel – íme, a toplista!

Kirándulás gyerekkel – íme, a toplista!

Az elmúlt időszakban sokat normalizálódott a járványhelyzet, így aztán kezd egyre szabadabb lenni az életünk, plusz lassan végre az időjárás is az évszakhoz méltóan kellemes lesz. Ilyenkor aztán minden, de minden amellett szól, hogy a felfedezzük az országot, és kiránduljunk a gyerekkel. Szerencsére hazánkban szinte bármerre is fordulunk, érdekes látnivalót találunk, inkább bőség zavara, mint a lehetőségek hiánya ejt minket gondolkodóba. 

Igyekszünk megkönnyíteni a választást, és mutatunk négy kirándulóhelyet, amelyet gyereknek is nagyon tetszik majd.

Mini Magyarország és a Szarvasi Arborétum

Még a felnőtteket is elbűvöli Magyarország látványosságainak egy-egy miniatürizált változata, szóval a kicsik még inkább imádni fogják a szarvasi Mini Magyarországot. Az ország egyetlen interaktív makettparkja kedvelt kirándulóhelynek számít a gyerekkel, ráadásul a kicsi szemlélőből résztvevő lesz. Játékosan, látványosan ismerheti meg az ország emblematikus építményeit, csodáit, így például egy vidéki lurkó később amolyan aha-élménnyel sétálhat át a Lánchídon.

Egyébként akár néhány év elteltével is érdemes visszatérni, hiszen folyamatosan bővül a látványosságok köre, így a kirándulóhely nemcsak a kistesónak tartogat újdonságot.

Szarvasi Mini Magyarország Makettpark

A Mini Magyarország a hatalmas Szarvasi Arborétumban kapott helyet, szóval a makettparkkal nem ért véget a látnivalók sora, a 82 hektárból 65 látogatható. A területen növény és állatfajták százai élnek, a gyerkőcök például kék pávákkal és őzikékkel találkozhatnak, a hegyi mamutfenyő láttán pedig biztosan eltátják a szájukat.

Ide az ország távolabbi szegletéből is érdemes kirándulni a gyerekkel, a hosszabb útra azonban nem hátrány készülni például valamilyen társasjátékkal, hogy ne unja el magát a kicsi. 

A veresegyházi Medveotthon

Szinte minden gyermek kisállatai között megbújik egy plüssmackó, hiszen a kedves barna (vagy akár fehér) jószág sokak kedvence. Miért ne mutathatná be egy kiránduláson a gyerek a játékmackót egy igazi medvének? És főleg: miért ne nézne meg egy valód medvét? 

A veresegyházi Medveotthon nélkül nem is lehet összeállítani egy listát a gyerekeknek való kirándulóhelyekről, pláne mert bónuszként kilenc aligátorteknős is él a helyszínen, és ha megetették a medvéket, nagy játszótéren vezethetik le a plusz energiákat.

A Medveotthon azért is ideális kirándulási célpont gyerekkel, mert nem muszáj autóba pattanni, akár vonattal is el lehet látogatni Veresegyházára, és csak 1600 métert kell sétálni az állomástól a macikig.

Szalajka-völgy

Ugyancsak a természetbe kirándulhatunk a gyerekkel, ha a Bükk-hegység lábánál elterülő Szalajka-völgyet célozzuk meg. A szilvásváradi kisvasúttal az erdő szépségeitől szó szerint karnyújtásnyira vonatkozhatnak, plusz szabadtéri erdei foglalkoztató és kalandpark várja a kicsiket.

A szilvásváradi Szalajka-völgy

Egy-egy patak vagy vízfelület mindig izgalmas, nem lesz ez másként a Szalajka-forrásnál vagy a Fátyol-vízesésnél sem, és az egyes érdekességeket egészen lankás, könnyen bejárható útvonalak kötik össze, így sétálva vagy a játék motorokkal-autókkal is egyszerű lesz eljutni egyik helyről a másikra.

Bory-vár

Alig egy órányi autóútra fekszik Budapesttől Székesfehérvár és a Bory-vár, amelynél idehaza kevés szebb és látványosabb építményt szenteltek a szerelemnek. A szobrászművész és építészmérnök Bory Jenő a saját tervei alapján negyven nyáron át építette a hitvesi szeretet jegyében a várat.

A kisebbnek persze még talán túlságosan elvont a fogalom, ám nagyon is kézzelfogható a meseszerű és romantikus vár a bájos kialakítással, tornyokkal, szobrokkal és sok-sok lépcsővel. Ez olyan építmény, amelyet még a legvarázslatosabb kézzel megáldott gyerek sem tud majd felhúzni az építőjátékokból, ám már azzal fejlődhet a kézügyessége, ha megpróbálja.

Megosztás


Lebudo Játék
2021/05/31