Toplistás óvodai ballagási ajándékok gyerekeknek

Toplistás óvodai ballagási ajándékok gyerekeknek

Hamarosan véget ér az óvodai év, ráadásul sok gyerkőcnek ez az utolsó, hiszen szeptemberben már az iskolában pakolja ki a kistáskáját. A koronavírus-járvány miatt talán másként alakult a magunk mögött időszak, mint a korábbi esztendőkben, és egy picit az óvodai ballagás is eltérő lesz az eddig megszokottól.

A gyermekek azonban életükben egyszer ballagnak el az óvodából, ha nem számítjuk az esetleges bölcsődei búcsút, akkor ez életük első ballagása. Megérdemlik a tökéletes élményt, jár nekik, hogy kedves óvodai ballagási ajándékkal tegyük teljessé. Nálunk egyszerűen talál meglepetést csemetéjének, sőt összeállítottunk egy toplistát, hogy még inkább megkönnyítsük a választást. 

Óvodai ballagási ajándékok kislányoknak és kisfiúknak

A szülőknek sokszor főhet a fejük, hogy mit vegyenek a kislányuknak vagy a kisfiúknak, ám szerencsére rengeteg olyan játéklehetőség van, amely minden gyermeknek szuper ajándék. Egy csapásra több legyet ütve ráadásul nemcsak az óvodai ballagót lepjük meg az ajándékkal, hanem a kisebb vagy a nagyobb testvér is együtt örülhet a tesóval, és játszhat a ballagási ajándékkal. 

A nyárhoz közeledve nem lehet mellélőni a medencés-vizes játékokkal, mert a gyerekek imádnak a vízben pancsolni, a meleg elől a kellemes hőmérsékletű vízbe menekülni. Ráadásul a sok-sok kiegészítőnek és apróságnak köszönhetően nehéz elunni a mókát. A medence méretétől függően vidám úszógumikkal vagy színes karúszókkal akár az úszás alapjaiba is belekóstolhatnak, illetve a vízi csúszdákkal szórakoztathatják magukat.

A csúszdák a szárazföldön is telitalálatnak bizonyulnak, hiszen a homokozókhoz illeszkedve igazi játszótéri élményt varázsolnak otthonra. Nem csoda, hogy a vizes móka eszközeihez hasonlóan egy-egy jól felszerelt homokozó is ideális óvodai ballagási ajándék lehet kislánynak és kisfiúnak is. Ugyancsak minden gyerek örül a meglepetésként érkező hintáknak, hiszen beltéren és kültéren is klassz átélni a lengés sebességét, a szabadság mámorát.

Bár a gyerekek energiáját látva már-már hihetetlennek tűnik, ám néha még az ő „elemeik” is lemerülnek, no meg olykor a fránya időjárás is keresztülhúzhatja a szabadtéri terveiket. Az óvodai ballagási ajándékként érkező beltéri játékok vagy a társasjátékok nemcsak örömet adnak, hanem általuk picit már az iskolai feladatoknak is megágyazhatunk. A különböző típusokkal észrevétlenül fejlődhet a gyerkőc koncentrációs képessége, vagy éppen a szem és kéz koordinációja, amelyekre nagy szükség lesz az iskolapadban.

Tökéletesen illeszkedik ebbe az irányvonalba az építőjátékok sora, amelyben a már említett készségek fejlesztése mellett a gyerek a kreativitását is kibontakoztathatja. A kicsik egyszerűen imádják, ha sikerül felépíteni egy tornyot, a várat vagy egyéb látványos épületet. 

Ajándék kislányoknak

A mindkét nemnek való játékokban a testvérek is örömüket lelhetik, ám egy-egy személyre szabott óvodai ballagási ajándékkal még inkább elkápráztathatjuk a kicsit. A játékbabákkal és a kisállatokkal igazi szívhez szóló meglepetést szerezhetünk a kislányoknak, pláne ha például a kedvenc meséjük figuráit választjuk ki nekik. A kisfiúk is jól érzik magukat a különböző házakban, ám ezeket is berendezhetjük attól függően, hogy kislánynak vagy kisfiúnak adjuk ajándékba az óvodai ballagásra.

Meglepetés kisfiúknak

Amikor kisfiúnak keresünk óvodai ballagási ajándékot, akkor nem kell sokáig gondolkodnunk a megoldáson, elvégre a motorok és az autók láttán biztosan a fülig ér majd a szájuk. A gyerekjátékok biztonságos kialakítása miatt ráadásul a szülők is viszonylagos nyugalomban figyelhetik a kicsiket, hiszen alapesetben nem történhet nagy baj a határok feszegetése és a száguldozás közben.

Megosztás


Lebudo Játék
2021/05/24

Címkék: óvodai ballagási ajándék, óvodai ballagási ajándékok gyerekeknek, óvodai ballagási ajándék lányoknak, óvodai ballagási ajándék fiúknak,