Smoby játékház és a szülői minta

Smoby játékház és a szülői minta

Közel 100 éves történelem

A Smoby elődjét 1924- ben alapították Lavans-lès-Saint-Claude- ban, Moquin-Breuil néven és eredetileg fa csövek gyártása volt a fő tevékenysége. A második világháborút követően a családi vállalkozás design műanyag tárgyak és háztartási eszközök gyártásába kezdett, majd a különböző gyerekjátékok készítésére fektette a hangsúlyt.1978-ban a cég felvette a Smoby nevet. Jean-Christophe Breuil, az alapító unokája 1993-ban lett a Smoby vezérigazgatója. A márka Franciaországban a 2000-es évek eleje óta vezető gyártó-szerepet tölt be a gyermekjátékok szektorában.

A szülői minta és a játékház

A gyerkőc személyiségfejlődésében kiemelkedő helye van az utánzásnak. A csecsemő 8-9 hónaposan kezd el utánozni, de ez még nagyon kezdetleges formában történik, hiszen a csecsemő csak olyan cselekvéseket tud lemásolni, olyan mozdulatot, gesztust tud átvenni, amiket már ismer, és csak akkor tud utánozni, ha közvetlenül követheti a modell mozdulatait (Ranschburg, 1998). Először a szülő utánozza a gyermek mozdulatait, arckifejezéseit vagy hangját, és a gyermek ezt utánozza - vagyis a saját gesztusait -, így az utánzott cselekvés forrása önmaga. A kicsi kétéves kora körül lesz képes a cselekvések késleltetett utánzására, amikor már az emlékezetében el tudja raktározni, és a kellő helyzetben elő tudja hívni a megfelelő viselkedést. (Forrás: jgypk.hu)

Kisfiu-utanozza-az-apukajat-a-furdoszobaban

Az utánzás a szociális tanulás (a társas készségek elsajátítása) és a beszédtanulás alapja, és az első lépés ahhoz, hogy megtanuljuk a normákat, szokásokat, beilleszkedjünk a társadalomba, illetve, hogy képesek legyünk megérteni, átérezni mások viselkedését, mimikáját és jelzéseit, hiszen az utánzás során a modell érzelmi megnyilvánulásait is átveszi az utánzó. (Forrás: divany.hu)

Amikor a kicsi egy játékházban játszik, teljesen el tudja játszani azokat a jeleneteket, amiket a szülőktől lát a családi házban: megkínálja a vendégeket teával, pakol, rendet rak, főz, mos, takarít. Ezeket a mintákat utánozzák le elsősorban a gyerkőcök, amikor lesz egy saját játékházuk. Sok esetben megfigyelhető az is, hogy nem szeretik a felnőtteket beengedni a játszóházba, mert féltik a saját kis birodalmukat, ahol ők a főnökök és nem kell kiosztott feladatokat elvégezniük.

Francia minőség, kedvező ár

A Smoby játékházak nagyon magas minőségűek, strapabíróak és időtállóak, így minden gyermek hosszú éveken át élvezheti a játékházban való játszás örömét. Franciaországban gyártják őket. Masszív kialakításuknak és könnyen tisztítható felületeiknek hála a Smoby játszóházak remekül helyt állnak a kertben és a négy fal között is. A hideg idő beköszöntével egy alapos fertőtlenítős áttörlés után már be is lehet rakni a gyerekszobába vagy akár a nappaliba és a móka folytatódhat is tovább. A Lebudo Játék kínálatában a két legnépszerűbb Smoby játékház található: a Jolie Haus és a Nature Playhouse. Elegáns színösszeállításaiknak köszönhetően a kislányok és kisfiúk is hamar a szívükbe zárhatják a Smoby játékházakat, hiszen fehér, antracit szürke, türkiz és zöld színekben pompáznak.

Mindkét játékház kedvező áron rendelhető meg a nyári szezon ideje alatt!

Megosztás


Gréta
2021/07/08

Címkék: blog, műanyag játék, műanyag-játék, gyermekjáték, gyerek játék, gyerek-játék, Smoby, játékház,